tiistai 31. toukokuuta 2011

Kesän makua







Raparperipiirakka maistuu niin kesältä! Tämän herkullisen ohjeen sain viime kesänä työkaverilta. Hyvää on! Kannattaa kokeilla, vaikka ei yleensä kookoksen ystävä olisikaan.

Raparperipiirakka

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa

Voi ja sokeri vaahdotetaan, kananmuna vatkataan joukkoon. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Taikina levitetään pyöreälle voidellulle ja jauhotetulle piirakkavuoalle.

Lisätään päälle raparperipalat. Paistetaan 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Kuorrute:
50 g voita
1/2 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita

Lisätään kuorrute piirakan päälle ja jatketaan paistamista vielä n. 10-15 minuuttia, kunnes piirakka on saanut vähän väriä pintaan.

Nautiskele vanilijavaahdon tai jätskin kanssa. Nam!

Tein pienemmälle pellille (meiltä niitä löytyy ainakin kahta kokoa) ohjeen kaksinkertaisena ja kuorrutteen ohjeen 3-kertaisena. Kuorrute on niin hyvää, että ei haittaa, vaikka sitä on vähän reilustikin.





Keväisin minulle iskee aina kaiho muuttaa Etelä-Suomeen. Ihan siitä syystä, että kesä tulee sinne nopeammin. Mutta nyt täällä pohjoisessakin jo tuomet kukkii. Nättiä! Kyllä se kesä tulee tännekin. Kävin muutama päivä sitten nuoremman neidin kanssa pyöräilylenkillä ja taitettiin ohimennen yksi tuomen oksa keittiötä koristamaan. Olin niin iloinen, kun huomasin, että pikkuneitikin osaa jo polkea. Muutaman kilometrin lenkki meni jo ihan mukavasti, vaikka alkuun matkanteko pysähtyikin jokaisen kukan kohdalle. :)

5 kommenttia:

  1. Raparperipiirakka on ihan parhautta!!! :)
    Kokeilin itse sellaista ohjetta, jossa raparperien päälle tuli marenkikuorrutus. Sekin oli hyvää!

    VastaaPoista
  2. Minulla oottaa yksi uusi raparperipiirakan ohje, "raparperitoska", jota olis tarkotus kokeilla viikonloppuna. Mutta pitääpä laittaa seuraavaan kokeiluun tuo sun ohje! Varmasti hyvää sekin!:)
    t.Taina

    VastaaPoista
  3. Nam, pitääkin lähteä katsomaan joko anopin penkistä saisi ensimmäiset raparperit :) Tätäkin ohjetta voisi kokeilla, kuulostaa herkulliseta!

    VastaaPoista
  4. Nyt on testattu ja hyvää oli! :) Tuli vaan tosi murenevaa eli ens kerralla teen piirakkavuokaan enkä pellille. t.Taina

    VastaaPoista
  5. Joo, se on aika murenevaa kyllä. Perunajauhot varmaan tekee sen, että on aika pehmoinen lopputulos. Mutta mukava, kun tykkäsit(te). :)

    VastaaPoista