perjantai 22. huhtikuuta 2011

Hyvää pääsiäistä!








Meidän perheen vähäiset pääsiäiskoristeet. Yksinkertaiset Tiimari-askartelut ovat koristaneet pääsiäistämme jo monta vuotta.

Tummun tekemä kanakaunotar saatiin viime vuonna, mutta jostain syystä lisäohjeet eivät meitä silloin tavoittaneet. Nyt kana sai ansaitsemansa vanutäytteen sisuksiinsa. Kyllä on nätti!






Eilen leivoin rahkapullia elämäni ensimmäistä kertaa. Lapsuudenkodissani nämä eivät kuuluneet pääsiäisperinteisiin. Ehkä syy on siinä, että isäni varvas meni kieroon rahkaa syödessä. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että tämä kiusallinen vaiva on ollut vanhemmiten paranemaan päin.

Tuli herkullisia pullia! Täytteen ohje on julkaistu Kodin Kuvalehdessä, mutta minä löysin sen Kotipalapeli-blogista. Puolen litran taikinasta tein n. 35 pullaa ja täytettä tuli niihin juuri sopivasti. Näitä teen varmasti toistekin!

Tässä vielä täytteen ohje lisäyksineen ihan itselleni muistiksi:

Rahkatäyte
2 1/2 dl kuohukermaa (en avannut toista purkkia, eli laitoin vain 2 dl)
500g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
50g vaniljakreemijauhetta
1 rkl maissitärkkelystä (laitoin perunajauhoja, mutta onnistuis varmaan kokonaan ilmankin)

Paistoin pullia 200 asteessa 15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Hyvää Pääsiäistä teidän perheelle! :)
    Rahkapullat; nam ja lurps... Pääsiäisherkkujen parhaimmistoa!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä pullia! Pitäisiköhän kokeilla huomenissa...hmmm.

    Hyvää pääsiäistä teidän porukalle! Kuulin huhuja, että siskolle suuntaisitte...?!

    VastaaPoista
  3. Minä tein samaisia pullia samaisella ohjeella. Hyviähän ne kyllä on. Mukavaa pääsiäisen aikaa toivottelen täältäkin !

    VastaaPoista
  4. kehrä, kiitos ja samoin sinnekin! :)

    Sussu, kokeile ihmeessä. Kiitos ja hyvää pääsiästä sullekin! Saa nähdä tullaanko. Lapsilla ollut flunssaa ja vieläkin ovat räkäisiä. Pitää vielä funtsia heidän kanssa. Mutta jospa nähtäis suakin, jos sinne tullaan.

    Hanna, kiitos ja mukavaa pääsiäistä teillekin! :)

    VastaaPoista